Recept na dezert s růžovou jahodovou pěnou
Potřebné ingredience: | ||
1 kg | Jemného plnotučného tvarohu | |
1 šálek | Cukru | |
1 balení | Vanilkový cukr | |
2 balení | Neslazené vanilkové pudinky | |
1 šálek | Mléka | |
4 ks | Vejce | |
100g | Másla | |
1 balení | Máslové sušenky lístečky dr Gerard | |
2 lžičky | Želatiny | |
1/2 | Rozmixovaných jahod | |
300g | Řeckého jogurtu |
Postup:
-
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, tvaroh, vejce – PRIČEM CELÝ ČAS MÍŠEME! (V případě, že Vám vzniknou bulky, použijte mixér). Do směsi, kterou stále vaříme, nakonec přidáme pudink rozmíchaný v mléku, také za stálého míchání. Když směs opět sevře a začne houstnout, odstavíme je (důkladně zhoustne po vyhladnutí v chladničce!).
-
Plech vyložíme papírem, a poklademe na něj pomrvené sušenky.
-
Lehce vychladlou směs vylijeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušenkami. Jemně zatížíme.
-
Necháme vychladnout.
-
PĚNA: Želé a 2 lžičky želatiny rozpustíme podle návodu, avšak zmenšíme množství vody o polovinu.
-
Následně počkáme, až vychladne.
-
Rozmixované jahody spojíme s jogurtem a přidáme vychladlou, ale ještě tekutou želatinu.
-
Vše dobře utřeme, vylijeme na vychladlý dezert a odložíme na noc do chladničky.
Dobrou chuť k receptu :)