Recept na bonbony z horké čokolády
Potřebné ingredience: | ||
1 balení | Sušenky Masterwafer Classic Dr. Gerard | |
175g | Hořké čokolády | |
200ml | Husté smetany 36 % | |
50g | Másla | |
HOŘKÉ KAKAO: | ||
200g | Hořké čokolády Weinrich´s | |
Oblíbená drobenka |
Postup:
-
Horkou čokoládu nalamte na malé kousky a dejte do teplovzdorné mísy.
-
V kastrůlku ohřívejte smetanu, dokud se nepřevaří, a vlijte ji do mísy s čokoládou. Důkladně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, a odstavte na 15 minut.
-
Do čokoládové hmoty pak přidejte máslo a pečlivě míchejte, aby vznikla hladká hmota. Pokud má hmota příliš nízkou teplotu a máslo se nerozpouští, můžete ji ohřát ve vodní lázni. Misku přikryjte fólií a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky.
-
Když hmota ztuhne, přidejte nadrobené oplatky a jemně promíchejte špachtličkou. Lžičkou rozdělte hmotu na polovinu, uložte na plech vyložený papírem a schovejte do chladničky na 10–15 minut.
-
Po uplynutí této doby vyjměte, poválejte v sypkém kakau a vytvarujte kuličky. Bonbony znovu odložte do chladničky na 10–15 minut.
-
Ve vodní lázni nyní rozpusťte zbytek čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčejte v čokoládě a odkládejte na papír na pečení, aby ztuhly. Posypte oblíbenou drobenkou.
Dobrou chuť k receptu :)