Při objednávce nad 990 Kč - Piti Piti jako dárek. Při objednávce nad 2490 KČ - Cheesecake 800g jako dárek. Těšíme se na vás.

Recept na bonbony z horké čokolády

Pudingový koláč so sušienkami Magic – kópia – kópia – kópia (3)

Potřebné ingredience:
1 balení Sušenky Masterwafer Classic Dr. Gerard
175g Hořké čokolády
200ml Husté smetany 36 %
50g Másla
HOŘKÉ KAKAO:
200g Hořké čokolády Weinrich´s
Oblíbená drobenka

 

Postup:

  • Horkou čokoládu nalamte na malé kousky a dejte do teplovzdorné mísy.

  • V kastrůlku ohřívejte smetanu, dokud se nepřevaří, a vlijte ji do mísy s čokoládou. Důkladně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, a odstavte na 15 minut.

  • Do čokoládové hmoty pak přidejte máslo a pečlivě míchejte, aby vznikla hladká hmota. Pokud má hmota příliš nízkou teplotu a máslo se nerozpouští, můžete ji ohřát ve vodní lázni. Misku přikryjte fólií a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky.

  • Když hmota ztuhne, přidejte nadrobené oplatky a jemně promíchejte špachtličkou. Lžičkou rozdělte hmotu na polovinu, uložte na plech vyložený papírem a schovejte do chladničky na 10–15 minut.

  • Po uplynutí této doby vyjměte, poválejte v sypkém kakau a vytvarujte kuličky. Bonbony znovu odložte do chladničky na 10–15 minut.

  • Ve vodní lázni nyní rozpusťte zbytek čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčejte v čokoládě a odkládejte na papír na pečení, aby ztuhly. Posypte oblíbenou drobenkou.

Dobrou chuť k receptu :)