Recepty
Složení - Magic lemon dr Gerard
3 lžíce cukru nebo medu
1/4 hrníčku vody
1 balení vanilkového pudinku
1/2 balíčku jedlé želatiny
jablečná pěna nebo džem
Příprava: ve vroucí vodě rozpusťte cukr nebo med. Ve zvláštním kastrůlku uveďte k varu mléko a rozpusťte v něm želatinu. Potom přidejte pudink a důkladně míchejte, aby nevznikly hrudky. Nechte vychladnout. Na plech (nejlépe obdélníkový) vyložený pečícím papírem naskládejte sušenky, navlhčete je připraveným sirupem a zalijte pudinkovou hmotou. Na přibližně 4 hodiny vložte do chladničky (dokud neztuhne pudinková hmota). Před podáváním potřete tenkou vrstvou pěny nebo džemu.
Složení: 3-4 sušenky Magic Black
2 kopečky vanilkové zmrzliny
250ml mléka
Příprava: zmrzlinu, 3 sušenky a mléko smíchejte v mixéru. Na dno sklenice nasypeme rozdrobenou sušenku a zalijeme studeným koktejlem. :)
Složení: 200g čokolády Weinrich´s (mléčná/hořká)
Ořechové sušenky Dr. Gerard
Příprava: Čokoládu rozpustíme nad párou a připravíme si nádobku s papírem na pečení. Teplou čokoládu vylijeme do nádoby, navrch poklademe sušenky a lehce je přitlačíme prsty aby se potopily.
Čokoládu necháme vychladnout, aby ztuhla.
Kvalitní čokoládu na tento recept naleznete na eshopu www.pravacokolada.cz
Ořechové sušenky naleznete na našem eshopu :)
Dobrou chuť :)
Složení: sušenky "Chocobears" dr Gerard
200g hladkého tvarohu
2-3 lžičky moučkového cukru
40g másla
Příprava: Máslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr a utřeme. Přidáme tvaroh a společně vyšleháme. Směs necháme vychladnout, aby zhoustla. Sušenky ukládáme medvídky navrch ve formě trojúhelníků vyplněných sladkou nádivkou. Pro lepší chuť můžete dát do středu celý banán.
Dobrou chuť :)
Složení: KRÉM: 250g mascarpone
3 vejce
2 lžičky moučkového cukru
špetka soli
Můžeme přidat: hořké kakao
amaretto
šálek zalité instantní kávy
meruňkovo-smetanové piškoty dr. Gerard
Příprava: Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se štipkou soli. Jemně vyšleháme mascarpone. V další nádobě utřeme žloutky s cukrem, a přidáme mascarpone za stálého míchání. Nakonec opatrně přidáme vyšlehané bílky.
Do vychladlé kávy můžeme přidat amaretto.
Do připravené nádoby ukládáme postupně: piškoty namočené v kávě s amarettem, krém, špetku kakaa, znovu piškoty, krém, a nakonec ozdobíme kakaem.
Dobrou chuť :)
Složení: 1kg jemného plnotučného tvarohu
1 šálek cukru
vanilkový cukr
2 neslazené vanilkové pudinky
1 šálek mléka
4 vejce
100g másla
máslové sušenky lístečky dr Gerard
PĚNA: 1 jahodové nebo pomerančové želé
2 lžičky želatiny
1/2 rozmixovaných jahod
300g řeckého jogurtu
Příprava: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, tvaroh, vejce – PRIČEM CELÝ ČAS MÍŠEME! (V případě, že Vám vzniknou bulky, použijte mixér). Do směsi, kterou stále vaříme, nakonec přidáme pudink rozmíchaný v mléku, také za stálého míchání. Když směs opět sevře a začne houstnout, odstavíme je (důkladně zhoustne po vyhladnutí v chladničce!).
Plech vyložíme papírem, a poklademe na něj pomrvené sušenky. Lehce vychladlou směs vylijeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušenkami. Jemně zatížíme.
Necháme vychladnout.
PĚNA: Želé a 2 lžičky želatiny rozpustíme podle návodu, avšak zmenšíme množství vody o polovinu. Následně počkáme, až vychladne.
Rozmixované jahody spojíme s jogurtem a přidáme vychladlou, ale ještě tekutou želatinu. Vše dobře utřeme, vylijeme na vychladlý dezert a odložíme na noc do chladničky.
Dobrou chuť.
Složení: sušenky Masterwafer Classic dr Gerard
175 g hořké čokolády
200 ml husté smetany 36 %
50 g másla
HOŘKÉ KAKAO: 200 g hořké čokolády Weinrich´s
oblíbená drobenka
Příprava: Horkou čokoládu nalamte na malé kousky a dejte do teplovzdorné mísy. V kastrůlku ohřívejte smetanu, dokud se nepřevaří, a vlijte ji do mísy s čokoládou. Důkladně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, a odstavte na 15 minut.
Do čokoládové hmoty pak přidejte máslo a pečlivě míchejte, aby vznikla hladká hmota. Pokud má hmota příliš nízkou teplotu a máslo se nerozpouští, můžete ji ohřát ve vodní lázni. Misku přikryjte fólií a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Když hmota ztuhne, přidejte nadrobené oplatky a jemně promíchejte špachtličkou. Lžičkou rozdělte hmotu na polovinu, uložte na plech vyložený papírem a schovejte do chladničky na 10–15 minut. Po uplynutí této doby vyjměte, poválejte v sypkém kakau a vytvarujte kuličky. Bonbony znovu odložte do chladničky na 10–15 minut. Ve vodní lázni nyní rozpusťte zbytek čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčejte v čokoládě a odkládejte na papír na pečení, aby ztuhly. Posypte oblíbenou drobenkou.
Čokoládu na tento recept naleznete na eshopu www.pravacokolada.cz
Dobrou chuť :)
Složení: Masterpíce dr Gerard
dražé Maltikeks mléčné dr Gerard
smetanová zmrzlina
čokoládová zmrzlina
Příprava: Formu typu "srnčí záda" vyložte papírem napečení tak, aby papír vyčníval přes okraj. Nadno vysypte dražé Maltikeks Milk Chocolate dr Gerard.
Na dražé naskládejte vrstvu smetanové a čokoládové zmrzliny – musí být měkká, ale ne rozpuštěná – taková, aby se dala krájet (třeba pracovat rychle, opakované rozmrazení a zamrazení se nedoporučuje). Na závěr vtiskněte sušenky Masterpiece tak, aby vytvořily rovnou vrstvu. Na 2–3 hodiny dejte do mrazničky. Dezert vyjměte z formy, nakrájejte na plátky a podávejte ozdobené zbytkem dražé a ovocem.
Dobrou chuť :)