Při objednávce nad 990 Kč - hamburgerové housky jako dárek. Při objednávce nad 2490 KČ - krabička čokolád Jimmy Milky jako dárek. Těšíme se na vás.

Recepty

Pudinkový dort se sušenkami Magic

Složení - Magic lemon dr Gerard

3 lžíce cukru nebo medu

1/4 hrníčku vody

1 balení vanilkového pudinku

1/2 balíčku jedlé želatiny

jablečná pěna nebo džem

Příprava: ve vroucí vodě rozpusťte cukr nebo med. Ve zvláštním kastrůlku uveďte k varu mléko a rozpusťte v něm želatinu. Potom přidejte pudink a důkladně míchejte, aby nevznikly hrudky. Nechte vychladnout. Na plech (nejlépe obdélníkový) vyložený pečícím papírem naskládejte sušenky, navlhčete je připraveným sirupem a zalijte pudinkovou hmotou. Na přibližně 4 hodiny vložte do chladničky (dokud neztuhne pudinková hmota). Před podáváním potřete tenkou vrstvou pěny nebo džemu.

Vanilkový shake se sušenkami Magic

Složení: 3-4 sušenky Magic Black

2 kopečky vanilkové zmrzliny

250ml mléka

Příprava: zmrzlinu, 3 sušenky a mléko smíchejte v mixéru. Na dno sklenice nasypeme rozdrobenou sušenku a zalijeme studeným koktejlem. :)

Čokoláda s ořechovými sušenkami

Složení: 200g čokolády Weinrich´s (mléčná/hořká)

Ořechové sušenky Dr. Gerard

Příprava: Čokoládu rozpustíme nad párou a připravíme si nádobku s papírem na pečení. Teplou čokoládu vylijeme do nádoby, navrch poklademe sušenky a lehce je přitlačíme prsty aby se potopily.

Čokoládu necháme vychladnout, aby ztuhla.

Kvalitní čokoládu na tento recept naleznete na eshopu www.pravacokolada.cz

Ořechové sušenky naleznete na našem eshopu :)

Dobrou chuť :)

Medvídkův dům

Složení: sušenky "Chocobears" dr Gerard

200g hladkého tvarohu

2-3 lžičky moučkového cukru

40g másla

Příprava: Máslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr a utřeme. Přidáme tvaroh a společně vyšleháme. Směs necháme vychladnout, aby zhoustla. Sušenky ukládáme medvídky navrch ve formě trojúhelníků vyplněných sladkou nádivkou. Pro lepší chuť můžete dát do středu celý banán.

Dobrou chuť :)

Meruňkové tiramisu

Složení: KRÉM: 250g mascarpone

3 vejce

2 lžičky moučkového cukru

špetka soli

Můžeme přidat: hořké kakao

amaretto

šálek zalité instantní kávy

meruňkovo-smetanové piškoty dr. Gerard

Příprava: Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se štipkou soli. Jemně vyšleháme mascarpone. V další nádobě utřeme žloutky s cukrem, a přidáme mascarpone za stálého míchání. Nakonec opatrně přidáme vyšlehané bílky.

Do vychladlé kávy můžeme přidat amaretto.

Do připravené nádoby ukládáme postupně: piškoty namočené v kávě s amarettem, krém, špetku kakaa, znovu piškoty, krém, a nakonec ozdobíme kakaem.

Dobrou chuť :)

Dezert s růžovou jahodovou pěnou

Složení: 1kg jemného plnotučného tvarohu

1 šálek cukru

vanilkový cukr

2 neslazené vanilkové pudinky

1 šálek mléka

4 vejce

100g másla

máslové sušenky lístečky dr Gerard

PĚNA: 1 jahodové nebo pomerančové želé

2 lžičky želatiny

1/2 rozmixovaných jahod

300g řeckého jogurtu

Příprava: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, tvaroh, vejce – PRIČEM CELÝ ČAS MÍŠEME! (V případě, že Vám vzniknou bulky, použijte mixér). Do směsi, kterou stále vaříme, nakonec přidáme pudink rozmíchaný v mléku, také za stálého míchání. Když směs opět sevře a začne houstnout, odstavíme je (důkladně zhoustne po vyhladnutí v chladničce!).

Plech vyložíme papírem, a poklademe na něj pomrvené sušenky. Lehce vychladlou směs vylijeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušenkami. Jemně zatížíme.

Necháme vychladnout.

PĚNA: Želé a 2 lžičky želatiny rozpustíme podle návodu, avšak zmenšíme množství vody o polovinu. Následně počkáme, až vychladne.

Rozmixované jahody spojíme s jogurtem a přidáme vychladlou, ale ještě tekutou želatinu. Vše dobře utřeme, vylijeme na vychladlý dezert a odložíme na noc do chladničky.

Dobrou chuť.

Bonbony z horké čokolády

Složení: sušenky Masterwafer Classic dr Gerard

175 g hořké čokolády

200 ml husté smetany 36 %

50 g másla

HOŘKÉ KAKAO: 200 g hořké čokolády Weinrich´s

oblíbená drobenka

Příprava: Horkou čokoládu nalamte na malé kousky a dejte do teplovzdorné mísy. V kastrůlku ohřívejte smetanu, dokud se nepřevaří, a vlijte ji do mísy s čokoládou. Důkladně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, a odstavte na 15 minut.

Do čokoládové hmoty pak přidejte máslo a pečlivě míchejte, aby vznikla hladká hmota. Pokud má hmota příliš nízkou teplotu a máslo se nerozpouští, můžete ji ohřát ve vodní lázni. Misku přikryjte fólií a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Když hmota ztuhne, přidejte nadrobené oplatky a jemně promíchejte špachtličkou. Lžičkou rozdělte hmotu na polovinu, uložte na plech vyložený papírem a schovejte do chladničky na 10–15 minut. Po uplynutí této doby vyjměte, poválejte v sypkém kakau a vytvarujte kuličky. Bonbony znovu odložte do chladničky na 10–15 minut. Ve vodní lázni nyní rozpusťte zbytek čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčejte v čokoládě a odkládejte na papír na pečení, aby ztuhly. Posypte oblíbenou drobenkou.

Čokoládu na tento recept naleznete na eshopu www.pravacokolada.cz

Dobrou chuť :)

Čokoládovo-smetanové semifreddo se sušenkami Masterpiece a dražé Maltikeks

Složení: Masterpíce dr Gerard

dražé Maltikeks mléčné dr Gerard

smetanová zmrzlina

čokoládová zmrzlina

Příprava: Formu typu "srnčí záda" vyložte papírem napečení tak, aby papír vyčníval přes okraj. Nadno vysypte dražé Maltikeks Milk Chocolate dr Gerard.

Na dražé naskládejte vrstvu smetanové a čokoládové zmrzliny – musí být měkká, ale ne rozpuštěná – taková, aby se dala krájet (třeba pracovat rychle, opakované rozmrazení a zamrazení se nedoporučuje). Na závěr vtiskněte sušenky Masterpiece tak, aby vytvořily rovnou vrstvu. Na 2–3 hodiny dejte do mrazničky. Dezert vyjměte z formy, nakrájejte na plátky a podávejte ozdobené zbytkem dražé a ovocem.

Dobrou chuť :)